Schimbarea implanturilor mamare

breast_implants_01

Implantele mamare de utimă generație nu mai necesită a fi schimbate. Totuși, în caz de rupere a implantelor, contracție capsulară sau alte complicații, poate fi necesară schimbarea implantelor.
Schimbarea implanturilor este necesară în următoarele cazuri:
• contracție capsulară
• malpoziția implantului
• ruptura implantului
• dorința unui volum mai mare
• după naștere, slăbiri sau îngrășări rapide sau prin însăși trecerea timpului, situații în care se poate modifica poziția sânului
În toate aceste cazuri, implantele pot fi schimbate sau pot fi îndepărtate definitiv, cu mențiunea că de cele mai multe ori îndepărtarea definitivă a implantelor produce aceleași traume psihologice ca și o mastectomie. Mai mult, după îndepărtarea implantelor, pielea întinsă în timp de implant rămâne în exces, ceea ce impune realizarea unei mastopexii, care va presupune prezența mai multor cicatrici. Din aceste considerente nu recomandăm îndepărtarea definitivă ci înlocuirea implantelor.
Contractura capsulară: în cazul contracției capsulare, capsula ce înconjoară implantul este îndepărtată parțial sau total iar implantul este schimbat cu altul, care va fi introdus în același buzunar sau în altul.
Ruptura implantului: în cazul rupturii implantului simptomele cele mai caracteristice, deşi nu constante, sunt inflamaţia sau durerea ce se poate răspândi până la axilă, distorsiuni mai mult sau mai puţin evidente a formei sânului, asimetria. Chiar dacă implantul se rupe, gelul coeziv din interiorul implantului nu este nociv, nu este cancerigen; practic el va fi izolat de către organism într-o capsulă fibroasă.
Pregătirea preoperatorie:
Indicații preoperatorii:
– întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 10 zile înaintea intervenției chirurgicale
– întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare.
Se vor efectua fotografii preoperatorii și la final postoperatorii.
Este necesară realizarea unei radiografii pulmonare și a echografiei mamare, mai ales dacă se suspicionează o ruptură a implantului.
Trebuie alese noile implante. Este bine de știut ce implante sau folosit inițial de către pacientă, și ce volum.

Woman breast marked out for cosmetic surgery.
Intervenția chirurgicală:
Intervenția se realizează cu anestezie generală, cu spitalizare între 1-5 zile, cu mențiunea că spitalizarea se poate prelungi în cazul apariției unor complicații. Durata intervenției este de 1-2 ore.
Intervenția chirurgicală presupune o nouă incizie, pe traseul vechii cicatrici, îndepărtarea vechiului implant, hemoastaza minuțioasă și introducerea unui nou implant. Sutura se va face atraumatic. În cadrul aceleeași intervenții chirurgicale pot fi asociate:
-corecția areolelor sau a mameloanelor
-ridicarea sânilor (mastopexie)

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Recuperarea postoperatorie:
Postoperatror pacientul va resimți un disconfort manifestat prin durere locală de mică intensitate, edem și echimoze locale. În primele zile după intervenție zonele tratate vor fi edemațiate; edemul se va reduce la 10-14 zile după operație.
Se vor administra antibiotice, antiinflamatoare și calmante câteva zile după operație.
Mobilizarea se face imediat după operație, la indicația medicului anestezist. Reluarea exercițiilor fizice se poate face după aproximativ 3 săptămâni. Începând cu a 5 a zi postoperator puteți face duș. Firele sunt îndepărtate la 10-14 zile după operație. Cicatricile nu trebuie expuse la soare timp de 1 an după operație (risc de hiperpigmentare). Pentru o cicatrizare mai bună și mai estetică vă recomandăm folosirea unor plasturi cu silicon sau a cremelor cu vitamina E și A (vor înmuia cicatricea).

breast-augmentation-toronto-8
Complicațiile posibile:
Complicațiile acestei intervenții sunt cele comune cu augmentarea comună cu implante siliconice la care se mai adaugă:
• atrofia glandei mamare
• deformări ale cutiei toracice apărute în urma presiunii exercitate de către implante.
Procedeele complementare:
• lipofillingul: postoperator poate fi uneori necesară ajustarea regiunii pectorale, dacă rămâne zona escavată; în aceste cazuri se poate realiza umplere cu grăsime proprie
• liposculptura sânilor
• radiofrecvența monopolară continuă Exilis Elite, pentru strângerea pielii în exces
• radiofrecvența multipolară fracționată, pentru estomparea cicatricilor.
• lifting cu fire.