Rejuvenarea faciala cu laserul pearl

Ce este și cum acționează laserul Pearl?

Acest laser are o lungime de undă nemaiîntalnită la niciun alt laser, patentată de Cutera, aflându-se la mijloc între lungimea de unda a laserului cu CO2 (cu sângerare redusă dar zemuire mare și cu risc mai mare de hipopigmentare și infecție) și lungimea de undă a  laserului Er:Yag (cu risc mai mare de sângerare), ambele utilizate de asemenea pentru rejuvenare. Avantajul laserului Pearl (2790nm) este că distruge suprafața epidermului și sigilează (coagulează) porțiunea lui mijlocie, ceea ce face ca riscul de infecții și sângerare să fie minim. De asemenea, căldura reziduală care ajunge în derm are ca efect remodelarea colagenului (skin tightening).

Ce tratăm cu laserul Pearl?

  • ridurile fine (se pot trata și ridurile mai adânci dar nu cele foarte profunde – ele doar își îmbunătățesc aspectul).
  • ameliorăm textura pielii.
  • cicatricele postacneice moderate, keratozele seboreice.
  • discromiile date de expunerea îndelungată la soare/solar.

Pielea își recapătă aspectul elastic și luminos, ridurile fine dispar, cele moderate și profunde se ameliorează mult. Fața devine luminoasă și tânără.

Trebuie făcută o pregătire înaintea intervenției?

Da, trebuie făcut un tratament cu pastile împotriva virusului herpetic dacă există antecedente locale (pentru ca acest virus se poate reactiva în condițiile în care supunem pielea unui stres). De asemenea, se face o anestezie locală prin aplicarea unei creme (sau a unui gel) anestezice timp de 45 de minute. Această cremă are rolul de a anestezia pielea și de a face procedura ușor de suportat. După îndepărtarea anestezicului, se degresează pielea cu acetonă. Pacientul va purta ochelari speciali pentru protecția ochilor, iar medicul aplică laserul pe toată fața, inclusiv câtțva milimetri în păr și sub linia mandibulei pentru a nu se vedea diferența între pielea tratată și cea netratată.

Tratamentul Pearl durează 20-30 de minute.

Se contraindică tratamentul dacă există acnee activă sau alte leziuni active pe față.

Se recomandă Pearl doar pentru tratamentul feței tipurilor de piele I-III.

 

Cum procedăm postintervenție, acasă?

Se recomandă concediu la domiciliu pentru 5-7 zile, fără expunere la praf, lumină, căldură.

  • crema aplicată se curăță la nevoie cu apă termală, ușor, fără frecare, prin tamponare
  • crema hidratantă indicată de medic se aplică de câte ori este nevoie că să se mențină din abundență (timp de 4-7 zile).
  • nu se folosește nici un alt produs pe față (cu excepția cremei hidratante pe perioada celor 5-7 zile după tratament și a cremei fotoprotectoare, după cele 7 zile).
  • în primele două zile trebuie să dormim cu capul mai ridicat pe o pernă mai înaltă (pentru evitarea umflării feței – rar) și pe spate (pentru a evita frecarea de așternuturi).
  • evitarea expunerii la soare o lună după intervenție.

Cum arată pielea imediat după Pearl și câte zile de repaus sunt necesare?

Imediat după procedură pielea arată ca arsă de soare, iar în 3-4 zile se exfoliază ușor. Repausul este cam de 5-7 zile, apoi putem reveni la activitățile curente.

Când se vede efectul?

Efectul începe să se vadă după 7-14 zile dar structura pielii continuă să se îmbunătățească în timp (odată cu remodelarea colagenului). La doua – 6 luni putem aprecia rezultatele si recomandarea unei eventuale noi sedinte.

Câte ședințe sunt necesare?

În funcție de gradul de îmbătrânire al pielii, sunt necesare 1-2 ședințe la peste 2-3 luni distanță.