Ptoza mamară

determining-breast-droop-before-surgery

Ptoza mamară reprezintă căderea gravitațională a sânilor. Acest fenomen apare invariabil la toate femeile odată cu vârsta, dar în grade diferite.
Factorii favorizanți ai apariției ptozei mamare sunt:
-vârsta înaintată
-sânii mari
-variațiile mari în greutate

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Clasificarea ptozei mamare:
• grad 1: scăzut: mamelonul se află la nivelul șanțului inframamar și deasupra zonei de jos a sânului.
Tratamentul constă în lifting nechirurgical sau chirurgical. Liftingul nechirurgical poate fi realizat cu ajutorul aparatului Exilis Elite sau cu fire de PPDO. Pentru pacientele ce doresc o mărire a sânilor, se utilizează implanturi de dimensiuni mici sau moderate, cu sau fără mastopexie.

• grad 2: moderat: mamelonul este localizat sub șanțul inframamar și deasupra porțiunii ce se află în partea de jos a șanțului. Practic, mamelonul se găsește la 1-3 cm sub șanțul inframamar. Tratamentul este similar cu cel de la gradul 1, dar preponserent chirurgical.

• grad 3: sever: mamelonul este localizat mult sub șanțul inframamar fiind îndreptat către sol. Tratamentul este exclusiv chirurgical și constă în mastopexie simplă sau asociată cu augmentare mamară cu implante de silicon sau cu reducție mamară.

Blog13

Pseudoptoze: mamelonul se află deasupra șanțului inframamar, însă glanda mamară se află sub șanțul inframamar. Tratamentul pseudopozelor se face de regulă prin augmentare mamară cu implante de silicon. Foarte rar se asociază și mastopexia

Malpoziții ale parenchimului mamar: reprezintă poziția greșită a parenchimului mamar, manifestată prin lipsa de umplere a polului inferior al sânului; șanțul inframamar este plasat prea sus iar mamelonul și areola sunt foarte apropiate de acesta și îndreptate către sol. Tratamentul se face prin augmentare mamară cu implante de silicon, după eliberarea parenchimului mamar din fascia pectorală.

Breast-lift-northern-va