Marirea si conturarea buzelor

Producedura de augmentare a buzelor (contur și volum buze)

Buzele reprezintă unul dintre elementele de estetică primordiale ale feţei, participând la definirea caracterului estetic al feţei. La rândul său, aspectul estetic al fiecăruia dintre noi, este principalul factor de determinare a tonusului psihic, a încrederii în sine. Omul modern este tot mai preocupat de aspectul său fizic, percepând practic acesta ca o carte de vizită la o primă vedere.
Astăzi mărirea (augmentarea buzelor) reprezintă una dintre cele mai frecvente proceduri estetice. Mărirea buzelor poate avea un caracter definitiv (proteze permanente) sau temporar, de la 2 luni la 12 luni, în funcţie de substanţa utilizată, de numărul de injectări precedente şi de biologia fiecăruia dintre noi.

Pot fi folosite urmatoarele substante:

 • acid hialucronic
 • grasime proprie
 • gel de plasmolifting
 • silicon lichid
 • endoproteze permanente
servicii1

Dintre substantele enumerate, cea mai frecvent folosita este reprezentata de acidul hialuronic.
Marirea buzelor este indicata la orice varsta, putand avea fie o indicatie estetica, atunci cand buzele nu prezinta volumul dorit sau prezinta asimetrii, fie o indicatie medicala, in urma unor deformari postraumatice sau postexcizionale. O indicatie majora o reprezinta femeile ajunse la menopauza, care isi pierd volumul buzelor concomitent cu aparitia a numeroase riduri, in special deasupra buzei superioara.
De mentionat ca, in urma maririii buzelor, aspectul acestora trebuie sa fie unul natural, exceptie facand insa persoanele care doresc diferite modele de buze, necesitand cantitati mari de filler. Fillerul este definit ca orice substanta de umplere(acid hialuronic, hidropatita de calciu, grasime proprie, colagen, etc).

Principalele contraindicatii sunt reprezentate de alergii la componentele produsului de injectat, infectii ale buzelor – in special herpesul, boli autoimune.
Inaintea efectuarii procedurii, trebuie tratate infectiile locale cutaranate si trebuie intrerupte medicamentele anticoagulante si antiinflamatorii. Atentie, exista medicamente care pot interactiona cu produsele injectate, indeosebi cu acidul hialuronic, motiv pentru care trebuie sa informati medicul daca urmati anumite tratamente.

Recuperarea postinjectare este foarte rapidă, pacienta (-ul) putându-şi relua activitatea imediat. Dacă augmentarea se realizează cu grăsime proprie sau implante permanente, recuperarea poate dura căteva zile. Buzele vor fi uşor edemaţiate după injectare, pentru 24-72 ore.

Posttratament, recomandam:

 • evitaţi expunerile la frig şi căldură intensă 3-7 zile
 • evitaţi machiajul 48-72 ore (risc de infecţie cutanată)
 • nu consumaţi alcool şi nu fumaţi 72 ore (nicotina poate accelera resorbţia acidului hialuronic)
 • evitaţi traumatismele locale 3-5 zile şi limităţi mişcările buzelor
 • consumaţi minim 2 litri de apă după injectare.
 • administrare de creme cu acid hialuronic

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

servicii21

Reactii adverse posibile: senzaţie de disconfort, eritem (roşeaţă), edem (umflarea zonei), prurit (mâncărimi), reacţii alergice locale, durere, echimoze (vânătăi). Majoritatea acestor efecte adverse sunt excepţionale, cele mai frecvente fiind disconfortul local, pruritul, edemul, eritemul şi inflamaţia locală (care se remite în 3-7 zile).

Care este secretul unor buze reuşite?

Sa stiti exact cum vi le doriti

 • Sa stiti exact cum vi le doriti
 • Alegerea unei substanţe de bună calitate
 • Stabilirea corectă a indicaţiei şi a cantităţii de către medic
 • Tehnica de injectare, adică mâna medicului, care este cea mai importantă.

Mărirea buzelor prin injectare de acid hialuronic

Mărirea buzelor prin injectare de acid hialuronic este nedureroasă, realizându-se sub anestezie locală. Astăzi este folosit acidul hialuronic cross-linkat, care prezintă avantajul că dureaza mai mult (circa 4-6 luni), ulterior acidul hialuronic fiind resorbit de către corp. Persoanele care secretă hialuronidază în cantităţi crescute pot prezenta o resorbţie accelerată a acidului hialuronic.
Avantajul acestor preparate este că se introduc rapid, complicaţiile sunt minime şi foarte rare, şi oferă un aspect natural buzelor. Recuperarea postinjectare este imediată, pacienta reluându-și activitățile cotidiene imediat după injectare.
O altă metodă de augmentare a buzelor este reprezentată de injectarea de silicon lichid, însă în aceste cazuri, indicația trebuie stabilită foarte clar, datorită efectelor secundare ce pot să apară și care sunt foarte greu de tratat.

marire-buze

Mărirea buzelor cu grăsime proprie

Mărirea buzelor cu grăsime proprie este o procedură relativ simplă, care constă în injectarea grăsimii la nivelul buzelor utilizând o canula specială. Sub anestezie locală, chirurgul estetician recoltează grăsimea, de obicei de la nivelul abdomenului, o prepară, şi o introduce apoi la nivelul buzelor, prin incizii minime la colţurile gurii. Rezultatul persistă 4-9 luni în funcţie de biologia fiecărei persoane, de cantitatea injectată şi calitatea tehnicii chirurgicale. Această metodă are avantajul că este puţin costisitoare, nu prezintă fenomene de respingere, însă prezintă un risc crescut de resorbţii asimetrice şi de infecţii.

Mărirea buzelor cu preparate permanente

Mărirea buzelor cu preparate permanente se poate face cu fillere sau cu implante (Goretex, Softderm, Alloderm). Introducerea lor se face sub anestezie locală. Goretex-ul este derivat de PTFE (politetrafluoroetilena) şi este mai dur ca şi consistenţă. Allodermul şi softdermul sunt preparate dermice purificate. Principalul avantaj al acestor preparate este acela că sunt permanente, însă pot prezenta complicaţii precum rejetul, infecţii, migrarea implantului, granuloame sau chiar afectarea sensibilităţii cutanate locale. Trebuie însă avut în vedere că odată cu înaintarea în vârstă, aspectul general al feţei se schimbă, iar dacă în aceste condiţii ar fi injectat un filler permanent, practic el ar crea o discrepanţă majoră, un inestetism

serv3
serv4