Mamoreducția (micșorarea sânilor)

x7f0b1ab38598bc9a0f8915981b38bceb.png.pagespeed.ic.OYxP0qFkoJ

Reducția mamară reprezintă operația prin care se elimină grăsimea, țesutul glandular mamar și pielea aflate în exces la nivelul sânului. Sânii trebuie să fie proporționali cu dimensiunile fiecărei persoane. În cazul unor sâni foarte mari, aceștia creează disconfort, dureri de spate și chiar complexe psihice. Sânii prea mici sau sânii prea mari, în ambele cazuri determină complexe psiho-afective. Intervenția poate fi efectuată la orice vârstă, însă este de preferat ca aceasta să se facă în momentul în care sânii au atins un maxim de dezvoltare. Trebuie să știți că în urma operației de mamoreducție, alăptarea în cazul unei viitoare sarcini poate fi afectată. Totodată, o viitoare sarcină sau variațiile mari de greutate pot influența negativ aspectul estetic al sânilor.
După operația de reducție mamară, mărimea și forma sânilor ar trebui să rămână relativ constantă, atâta timp cât vă mențineți o greutate constantă. Odată cu trecerea timpului, sânii vor cădea (ptoză mamară), fiind necesară realizarea unei mastopexii.
Indicații:
-sâni foarte mari care deranjează estetic pacienta
-dureri de spate
-senzație de greutate
-dermatite submamare
-ptoză mamară
Contraindicații:
-boli sistemice grave
-boli consumptive
-paciente greu compliante
Pregătirea preoperatorie:
Preoperator vor fi recoltate analizele uzuale, timpii de coagulare și sângerare și se va evalua riscul anestezic. Este important ca în ultimele 2 luni premergătoare operației să nu fi suferit variații de greutate mai mari de 2 kg. Cu minim 7 zile înaintea intervenției se va opri administrarea de medicamente anticoagulante, derivatele care conțin acid acetil salicilic, ibuprofenul, vitamina E, gingko biloba, contraceptive orale (toate acestea cresc riscul de sângerare). Înaintea operației chirurgul estetician va desena zonele care trebuiesc lipoaspirate.
Cu 6 ore înaintea intervenției nu consumați alimente sau lichide.
Chirurgul estetician va marca preoperator desenele operatorii, cu markeri care nu se șterg.
Se vor efectua fotografii preoperatorii și la final postoperatorii.
De asemenea spatiul pentru poza ar putea fi mai putin landscape, mai putin lat. Astfel am avea o latime disponibila mai mare pentru denumirea si descriere scurt a aprodusului.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Intervenția chirurgicală:
Intervenția se realizează sub anestezie generală și durează 2-4 ore. Spitalizarea este de 1-2 zile.sani-de-marimi-diferite
În funcție de mărimea sânului, inciziile pot fi mai scurte sau mai lungi. Există diferite tipuri de incizii. De principiu se va face o primă incizie în jurul areolei. Pentru sânii de mărime medie se va face o a doua incizie verticală care coboară de la areolă în șanțul submamar. Pentru sânii foarte mari alături de cele două incizii menționate se face și o a treia incizie orizontală în șanțul submamar; această cea de a treia incizie poate fi mai scurtă decât de obicei sau poate fi prezentă doar în lateral (incizii în “L” sau “J”).
Se va exciza glanda mamară și pielea în exces. Concomitent areolele vor fi micșorate și simetrizate iar pielea de deasupra mamelonului va fi adusă dedesubt pentru a remodela sânul, în acest fel ridicând și mamelonul.
În cazul gigantomastiei (sâni giganți) există riscul ca pediculul care s-ar putea forma să fie prea lung și să nu poată asigura viabilitatea complexului areolo-mamelonar, motiv pentru care în aceste cazuri se va extirpa complexul areolo-mamelonar și va fi reaplicat ca o grefă liberă, la finele operației. Această manevră determină pierderea sensibilității mamelonului, a capacității de erecție și de alăptare.
Recuperarea postoperatorie: în primele 2-3 zile după operație este indicat repausul la pat, însă încă de a doua zi pot fi făcuți câțiva pași prin salon.
Postoperator cicatricile vor fi dure și roz timp de 3-6 luni, după care se vor albi și se vor estompa progresiv, dar nu vor dispare niciodată. Timp de 9-12 luni cicatricile nu se vor expune la soare.
Orice activitate care include ridicarea sau îndoirea corpului trebuie evitate, deoarece accentuează durerea și riscă și deplasarea implantului. În primele nopți după intervenție vă recomandăm să dormiți cu capul și umerii ridicați la 30 grade. Nu faceți mișcări ample cu brațele și nu le utilizați pentru a vă da jos din pat sau pentru a vă ridica; prin contracția mușchiului mare pectoral poate fi provocată o hemoragie postoperatorie.
După primele 4-5 zile postoperator puteți să faceți duș. Timp de 2-3 luni după operație trebuie să purtați o bustieră și să evitați sutienele cu sârmă. Bustiera ajută la dimnuarea senzației de greutate datorată edemului și susține sânii.
După primele 5-7 zile de la operatie puteți conduce, după o săptămână vă puteți relua activitatea, iar după 3 săptămâni puteți face efort fizic. Firele se extrag la 14 zile, însă în general se folosesc fire resorbabile care nu necesită îndepărtare.
În primele câteva săptămâni sânii pot fi ușor dureroși. De asemenea pot fi tumefiați până la 4-5 săptămâni. De asemeni puteți simți zona sânilor amortiță, iar sânii prea sus și prea mari. Cu timpul edemul dispare și mușchii se relaxează, ceea ce necesită în general minim 6 luni.
Activitatea sexuală trebuie evitată pentru 2-3 săptămâni. Traumatismele la nivelul sânilor trebuie evitate cel puțin 6 săptămâni.
De asemenea spatiul pentru poza ar putea fi mai putin landscape, mai putin lat. Astfel am avea o latime disponibila mai mare pentru denumirea si descriere scurt a aprodusului.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Complicațiile postoperatorii posibile:
• infecția
• sângerarea
• dezunirea plăgii
• cicatrici vicioase
• necroze cutanate (mamelon, areolă) sau a țesutului gras subdermic
• modificări ale sensibilității mamelonului și areolei
• neregularități la nivelul sănului sau asimetrii
• pierderii capacității de alăptare

Procedeele asociate:
– liposucția – îndeosebi pe partea laterală, către axilă.