Liposculptura sânilor

liposuctie

Liposculptura sânilor reprezintă liposucția la nivelul sânilor, cu scopul micșorării volumului acestora. Reprezintă o alternativă la operația de mamoreducție. Avantajul constă în faptul că nu lasă cicatrici și nu necesită perioadă de recuperare. Prin această metodă sânii pot fi micșorați până la 50% din volumul lor. Poate fi folosită deopotrivă la femei și bărbați. Prezintă și un dezavantaj: dimensiunea finală a sânilor precum și poziția lor este imprevizibilă și nepredictibilă. De aceea trebuie să știți exact ce vă doriți. Dacă doriți să obțineți o dimensiune exactă şi o repoziționare a glandei mamare și mameloanelor, este recomandată o intervenţie de reducere a sânilor (mamoreducție).
De cele mai multe ori, liposculptura asociază liposucția cu lipofillingul, practic redistribuind grăsimea din regiunea sânilor.
Liposculptura este indicată persoanelor care doresc o micșorare a sânilor sau o reconturare a acestora, cu condiția să existe o elasticitate bună a pielii. Atunci când nu se dorește prezența unei cicatrici, poate reprezenta și o variantă la mastopexie dar cu rezultate mult mai slabe. În timpul liposculpturii se aspiră grăsimea dintre ductele galactofore, acestea rămânând intacte.

Indicațiile majore pentru liposucția mamară sunt:
-glanda mamară cu un conținut ridicat de grăsime, lucru evidențiat prin efectuarea echografiei mamare sau/și mamografie, mai ales la paciente tinere cu un turgor cutanat de bună calitate;
-pseudoginecomastia, în care hipertrofia glandulară masculină se datorează infiltrării grăsoase;
-corectarea asimetriilor mamare congenitale sau dobândite în urma intervențiilor chirurgicale.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Contraindicațiile:
– ptoza mamară accentuată;
– hipertrofie mamară cu componentă predominant glandulară;
– neoplazie mamară
– sarcina și alăptarea.
– boli grave de sânge
– boli dermatologice,
– boli consumptive,
– laxitate tegumentară mare.

Pregătirea preoperatorie:
Preoperator se marchează punctele de intrare ale canulei, 1-2 cm deasupra șanțului submamar. Se vor recolta analizele uzuale de sânge. Mamografia de sân este obligatorie.
Indicații preoperatorii:
– întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 10 zile înaintea intervenției chirurgicale
– întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare.

poza silicon

Intervenția chirurgicală:
Intervenția chirurgicală poate dura de la câteva minute până la 5-6 ore. Operația se realizează sub anestezie locală combinată cu sedare intravenoasă, sau cu anestezie generală. Remodelarea conturului mamar prin microlipofilling este o intervenție care poate să dureze 15-30 minute. Operația constă în introducerea unor soluții pentru hemostază și topire, după care se aspiră țesutul adipos, preponderent din cadranele laterale și mediane ale sânului. Momentul în care pe canulă nu mai vine țesut adipos ci sânge, reprezintă sfârșitul liposucției mamare. Suprarezecția sânului prin liposucție este imposibilă datorată prezenței tegumentului și a țesutului glandular.
Recuperarea postoperatorie: primele zile după operație pacienta este pansată compresiv și va purta o bustieră timp de 3-4 săptămâni, cu poziționarea mamelonului în sus și înafară. În primele 2-3 zile postoperator pot apare scurgeri sanguinolente, motiv pentru care se poate monta un tub de dren. Pot apare dureri moderate, edem sau echimoze, care se vor remite în 2-3 săptămâni; uneori pot apare mici noduli sau indurarea zonei. Activitatea fizică poate fi reluată în 3-5 zile.
Complicațiile posibile:
-formarea de echimoze, hematoame, seroame;
-necroză tegumentară, infecție;
-anestezie cutanată tranzitorie la nivel mamelonar.