Lipofillingul facial

Beautiful woman gets injections. Cosmetology. Beauty Face

Lipofillingul facial constă în umplerea unor zone faciale cu grăsime proprie. Procedura este una simplă, fără riscuri și fără complicații majore.
Comparativ cu celelalte substanțe de umplere, folosite ca fillere pentru umplerea ridurilor faciale (acid hialuronic, colagen, hidroxiapatită de calciu), grăsimea proprie are avantajul că nu prezintă nici un risc de respingere sau alergie.
Indicațiile:
Indicația de lipofilling facial (transfer adipos autolog) este pusă după o examinare atentă a subunităților estetice faciale (piele, grăsime, structuri musculare și osoase). Nu orice persoană are indicație pentru această procedură.
Indicațiile de elecție sunt:
-șanțuri nazogeniene
-pomeți
-corecția liniei mandibulare
-umplerea regiunii temporale
Prin lipofilling se reface volumetria facială, fiind una dintre metodele alternative de lifting chirurgical clasic.

beauty woman close up injecting botox on white

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Contraindicațiile:
-infecții localizate la nivelul de recoltare sau de injectare a grăsimii
-infecții sistemice
-tulburări majore de coagulare
-boli autoimune
Pregătirea preoperatorie:
Nu sunt necesare pregătiri speciale. Se vor recolta doar analizele uzuale de sânge și factorii de coagulare, precum și consultul preanestezic.
Operația:
Intervenția durează aproximativ 2-3 ore și se realizează sub anestezie locală, eventual sedare și monitorizare anestezică. Grăsimea este recoltată cu ajutorul unei canule înguste de pe abdomen, din interiorul genunchiului sau a coapsei, realizând practic o liposculptură. Grăsimea trebuie recoltată foarte atent, astfel încât celulele adipoase să nu fie deteriorate. Grăsimea este apoi filtrată și centrifugată pentru a elimina orice urmă sânge, lichid sau celule deteriorate de grăsime. Celulele adipoase intacte sunt injectate apoi ajutorul unor microcanule, în zonele de tratat, de regulă cu anestezie locală.

Cosmetic injection in the spa salon
Recuperarea postoperatorie:
După procedură pacientul rămâne internat 12-24 ore. În perioada imediat postoperatorie se vor administra antialgice, antibiotice și antiiinflamatorii. Procedura de lipofilling facial poate fi repetată după 1-2 ani, datorită faptului că o parte din grăsimea injectată se va resorbi. După mai multe lipofillinguri faciale, rezultatul va fi cvasidefinitiv. Pacienții pot reveni la activitatea zilnică după câteva zile de la intervenție.
Complicațiile posibile:
Complicațiile posibile sunt cele uzuale, reprezentate de vânătăi, inflamație locală, edem și ușoare dureri locale. Acestea se remit spontan în câteva zile sau se vor estompa cu ajutorul medicației.
Rezultatele:
Rezultatele apar imediat la 24-48 de ore și se vor îmbunătăți în următoarele zile. Șanțurile sau ridurile vor dispărea iar volumul feței va fi restaurat, cu mărirea de volum a pomeților. Efectul va fi unul de întinerire.
Procedurile asociate:
-injectare cu acid hialuronic
-injectare cu toxină botulinică
-mezoterapie
-peeling
-radiofrecvență
-lumină intens pulsată
-laser
-oxigen hiperbaric
-lifting cu fire
-lifting chirurgical
-blefaroplastie