LIPOCRYO – Criolipoliză

LC logo-

LipoCryo este o tehnologie nouă ce realizează reducerea locală a grăsimii prin intermediul unei proceduri selective, neinvazive.
Cum funcționează LipoCryo?
Un aplicator special este poziționat pe zona selectată unde va acționa prin aspirarea zonei (creerea unui vacuum) și prin criogenizarea țesutului adipos. Celulele grase (adipocite) din țesutul subcutanat (sub dermă) sunt în cea mai mare parte celule bogate în acizi grași saturați, și astfel deosebit de sensibile la acțiunea frigului. Pe de altă parte, elementele adiacente precum vasele de sânge, nervii periferici, melanocitele, fibrocitele sau celulele sărace în grăsime sunt mult mai puțin sensibile la expunerea la frig. Această caracteristică rezultă în eliminarea adipocitelor fără vătămarea țesuturilor adiacente.

Lipocryo acționează prin două mecanisme:

1.Vacumul dislocă masa adipoasă de pe straturile profunde de unde vin și vasele de sânge care hrănesc grăsimea, determinând două consecințe:

-ischemia țesutului adipos, foarte sensibil la lipsa de irigație

-un proces inflamator care va atrage macrofage ce ulterior vor distruge adipocitele dislocate

2.Scăderea controlată a temperaturii, duce la accentuarea ischemiei (lipsei de irigație) a țesutului adipos și apoptoza adipocitelor, care ulterior vor fi fagocitate și eliminate prin sistemul limfatic. Apoptoza este un proces prin care celulele declanșează propria lor auto-distrugere ca răspuns la un anumit semnal. Apoptoza se deosebește de alte forme de moarte celulară programată, prin faptul că este caracterizată de prezența unui grup de enzime cu activitate proteolitică, așa numitele caspaze, care joacă un rol primordial în procesul de auto-distrugere.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

De ce nu se distrug și țesuturile din jur? Pentru că acestea sunt mult mai rezistente la variațiile de temperatură și nu reacționează la astfel de variații de temperatură. Creșterea temperaturilor ar duce desigur la precipitarea proteinelor, la fel cum scăderea în aceste țesuturi la sub 0°C ar duce la apariția de microcristale de gheață în vasele de sânge, cu ischemie și ulterior cu necroza acestor țesuturi.

Criolipoliza stimulează prin scăderea temperaturii procesul de autodistrucție a celulelor grase.

lipocrio
Cât durează aplicarea?
În funcție de întinderea zonei tratate, pentru acoperirea întregii zone pot fi necesare mai multe aplicări. De exemplu vor fi necesare 2 aplicări în zona abdomenului, câte una pentru fiecare “mâner” și 2 pentru zona lombară. Fiecare aplicare va dura între 20 și 30 de minute, în funcție de grosimea țesutului adipos. De aceea, în funcție de dimensiuea zonei tratate și grosimea acestuia, sesiunea poate dura între 20 și 180 minute.

Cine sunt candidații ideali pentru procedura LipoCryo?
LipoCryo este indicată în special pentru adipozitatea locală: candidatul ideal nu este persoana obeză ce prezintă adipozitate generală, ci cei ce vor să reducă grăsimea locală concentrate.

dicker Bauch
Cum sunt eliminate celulele grase?
Procesul de eliminare a adipocitelor expuse la tratamentul LipoCryo este următorul:
– direct: prin cristalizare urmată de apoptoza și dizolvarea progresivă a celulelor cu eliberarea treptată a lipidelor într-un interval de 2-6 săptămâni.
– indirect: ca o consecință a stimulării sistemului nervos simpatic ce va induce lipoliza.
Câte sesiuni sunt necesare?
În funcție de grosimea țesutului adipos și reducerea dorită, vor fi necesare între 1 și 3 ședințe pe aceeași zonă. Se preferă ca timpul de așteptare între 2 ședințe să fie aproximativ 45 de zile.

Care sunt rezultatele și când le va observa pacientul?
În funcție de grosimea inițială a țesutului adipos, reducerea medie va fi între 3 și 15 mm; Aproximativ 40% din rezultat va fi vizibil după 15 zile, dar rezultatele definitive se vor vedea după minim 6 săptămâni. În acel moment se va evalua oportunitatea unei alte ședințe.
Ce simte pacientul în timpul și după ședință?
Procedura nu este dureroasă pentru pacienți; vor simți o tensiune ușoară în apropierea zonei tratate din cauza efectului de vid, și o senzație puternică de frig în special la începutul procedurii.
După ședință:
– Deobicei: Roșeață și amorțeala zonei tratate ce poate dura câteva ore după ședință.
– În cazuri deosebite: hematom ușor ce se va resorbi în câteva zile. Pacientul poate reveni la activități normale fără disconfort special imediat după ședință.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

4157notbme
Contraindicații:
Sarcina, perioada de alăptare, cancer, inflamații acute, probleme renale, ale ficatului, persoane cu pacemaker, diabet, epilepsie, eczeme, boli ale pielii în zona de tratament, implanturi de metal și plastic.
Rezultatele sunt definitive?
Adipocitele eliminate prin procedura Lipocryo îți vor elibera treptat lipidele, înainte de a fi absorbite definitiv de metabolismul natural al corpului.
Pentru obţinerea unor rezultate mai bune se recomandă ca înainte de acest tratament, ţesutul adipos din zona ce urmează a fi tratată să fie hidratat şi înmuiat. Cu 3 săptămâni înainte de tratament se recomandă evitarea consumului de alimente bogate în acid arahidonic.
Tratamente Asociate
Exilis+LipoCryo+Lymphastim
În cazul unei grăsimi ,,pufoase’’ se folosește Exilis Elite pentru topirea țesutului adipos în diferitele zone ale corpului și tonifierea pielii, urmată de un tratament de eliminare a grăsimii topite prin sistemul de drenaj limfatic al corpului. Se asociază cu criolipoliza care va potența efectul radiofrecvenței.
X-Wave+LipoCryo+Lymphastim
Celulita fibroasă se tratează cu X-vawe , pielea devine mai fermă proliferându-se noile fibre de colagen. Lymphastim prin cele peste 25 de programe cumprinzând 15 forme de masaj reușește să dreneze corpul de toxine și celulită și să reducă edemul. Se asociază cu criolipoliza care va potența efectul radiofrecvenței. Prin această combinație chiar și persoanele slabe care au doar celulită pe anumite părți ale corpului devin fane ale acestui tip de terapie combinată.

LipoCryo

Atenție!
Doar criolipoliza folosită solitar nu va reuși să acționeye eficient asupra celulitei. Indicațiile sunt diferite pentru criolipoliză și terapiiele cu radiofrecvență și ultrasunete. De aceea este necesar consultul medical specializat în prealabil.