Liftingul facial clasic

Beautiful woman getting face lifting operation. Drawing arrows and a scalpel over her face. Aging and plastic surgery concept.

Odată cu trecerea anilor și înaintarea în vârstă, apar și semnele îmbătrânirii feței și gâtului. Îmbătrânirea feţei şi gâtului este particulară fiecărei persoane în funcție de moștenirea genetică, tipul de piele, expunerea la soare, fumat, nopți pierdute, etc.
Semnele îmbătrânirii și totodată indicațiile liftingului chirurgical sunt:
• coborârea feţei în zona mijlocie (a obrajilor)
• apariția unor riduri adânci sub pleoapele inferioare
• formarea de riduri nazogeniene adânci
• pierderea tonusului muscular în partea inferioară a feței care determină aspectul obrajilor căzuţi (modificarea liniei mandibulare)
• apariția bărbiei duble, dată de pielea care atârnă şi depozitele de grăsime în exces de sub bărbie şi maxilar.
• apariția ridurilor, inițial apar ridurile dinamice, apoi cele statice; la ridurile statice se adaugă și gravitația care odată cu accentuarea căderii obrajilor vor accentua și ridurile nazogeniene, și vor închide colțurile buzelor, creând un pliu lateral cu un con de umbră către buze
• apariția ridurilor și a surplusului de piele pe gât.

Liftingul facial este o procedură chirurgicală care aduce îmbunătăţiri vizibile acestor Close-up portrait of young, beautiful and healthy woman ready for plastic surgery treatment (collage with arrows)semne ale îmbătrânirii apărute pe faţă şi gât. Se realizează la vârste cuprinse între 40 de ani și 80 de ani.
Liftingul facial se adresează frunții, obrazului, mandibulei și gâtului, și constă în întinderea și modificarea tensiunii tegumentelor și structurilor fasciale și musculare profunde, precum și în îndepărtarea excesului de grăsime și ancorararea elementelor musculo-aponevrotice restante la scheletul facial.
Pentru obținerea unor rezultate cât mai bune, liftingul facial se asociază cu liftingul de frunte pentru corectarea sprâncenelor lăsate şi cu blefaroplastia.

Pregătirea preoperatorie:
Înaintea intervenției chirurgicale se vor realiza investigațiile de laborator uzuale, precum hemoleucograma, timpii de sângerare și coagulare, etc. Se vor efectua fotografii față și profile, și se va prezenta pacientului rezultatele posibile și estimate, prin această intervenție chirurgicală. Este foarte important să se explice pacientului care sunt posibilele rezultate și să fie informat corect asupra îngrijirilor postoperatorii și a posibilelor complicații.
Există unele proceduri care pot amplifica în mod pozitiv rezultatele unui lifting facial:
• reducerea ridurilor prin injectări
• implantul facial
• augmentarea structurilor faciale
• hidratarea și rejuvenarea facială
Operația de lifting facial clasic:
Această procedură se adresează regiunii obrajilor, mandibulei și gâtului.
Operația durează în jur de 2-3 ore. Anestezia se realizează cu sedare intravenoasă sau anestezia generală.
Linia de incizie începe la nivelul tâmplelor deasupra liniei părului, pentru a masca ulterior incizia, continuă în spatele urechii şi se încheie în zona scalpului inferior, pe frunte (tot deasupra liniei părului). La nivel facial dincolo de întinderea pielii se va acționa și asupra aponevrozei faciale, grăsimii și mușchilor faciali. Grăsimea de la nivelul gâtului poate fi și ea sculptată sau repoziționată. Pielea va fi repoziționată peste contururile faciale ridicate. Inciziile vor fi închise cu ajutorul suturilor sau benzilor adezive pentru piele (omnistrip).

Plastic surgery lines on Asian woman face. Closeup of female adult with closed eyes with pencil marks on skin for cosmetic medical procedures. Surgical mark lines on eyes, nose, cheek, and jaw.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Recuperarea postoperatorie:

După intervenție pacientul va rămâne internat o noapte pentru supraveghere, întrucât pot apărea sângerări în periaoda imediat postoperatorie. Postoperator fața va fi pansată, evitând astfel traumatismele, infecțiile și expunerea echimozelor. Primele 2-3 zile pansamentul va fi ușor compresiv cu rol de hemostază. Poate fi montat unul sau două tuburi de dren care vor fi scoase la 1-3 zile. Se administrează profilactic antibiotice, antialgice și antiinflmatorii. Echimozele faciale (vânătăile) vor dispărea în 14-21 zile. Edemul facial poate persista însă și câteva luni. Maturarea cicatricilor se face în medie în 3 luni. Firele vizibile anterioare de la ureche se suprimă la 5-6 zile, iar restul la 7-10 zile.
Postoperator evitați orice traumatism facial, inclusiv îmbrăcarea unor haine pe cap.
De asemeni pentru menținerea pe timp îndelungat a rezultatelor, aveți nevoie de o îngrijire atentă a tenului, cu o hidratare corespunzătoare, și evitarea expunerii la soare, mai ales că cicatricile se pot pigmenta sau chiar maligniza. Singurul lucru pe care nu îl poate controla chirurgul estetician este cicatrizarea, care ține de fiecare persoană în parte. Timp de câteva săptămâni poate fi resimțită o senzație de ușoară tensiune la nivelul feței. Persoanele care dezvotă cicatrici cheloide au contraindicație pentru orice intervenție estetică.
Rezultatele:
Rezultatul unui lifting facial trebuie să fie o față cu pielea întinsă, fără riduri, întinerită, dar cel mai important – fără modificări de expresivitate.
Complicațiile posibile:
• formare de cicatrice vicioasă
• apariția de hematoame sau sângerări active
• infecţie
• parestezii (amorțeli) sau prurit (mâncărimi)
• edemul facial
• durere persistentă
• cefalee postanestezie
• necroza adipoasă (afectarea țesutului adipos din profunzimea pielii)
• decolorare şi tumefieri (umflături) la nivelul pielii
• afectarea nervilor faciali, cu posibile pareze sau disfuncționalități musculare faciale
• apariția unei asimetrii faciale
• evidențierea suturilor (sau iritație locală), elixis-elitenecesitând îndepărtarea lor
• rezultatele nesatisfăcătoare: asimetria, cicatricile localizate nesatisfăcător, deformităţi vizibile la capetele inciziei
• tromboza venoasă profundă, complicaţii pulmonare şi cardiace
Procedurile cosmetice adjuvante:
-toxină botulinică
-fillere
-peeling
-radiofrecvență EXILIS ELITE
-laser
-plasmolifting
-lifting cu fire
-blefaroplastia
-liposuctia
-lipofilling

EXILIS ELITE – THE BEST NONSURGICAL FACELIFT

Liftingul frontal (Upper Facelift, Frontal Lift).
Liftingul facial frontal este o procedură estetică care urmărește întinderea pielii din regiunea frunții și tâmplelor. Se realizează o incizie ascunsă deasupra liniei părului, după care se va întinde pielea din regiunile amintite. Sutura se face estetic. Îngrijirile postoperatorii și recuperarea sunt similare cu cele ale liftingului clasic.

young girl showing with finger her first wrinkle in forehead

Mini liftingul facial (S Lift)
Se adresează persoanelor la care procesul de îmbătrânire este ușor, abia aparent. Această procedură va restaura aspectul de la nivelul obrajior și gâtului. Se practică o incizie în formă de ‘’S ‘’ anterior și posterior de ureche; se îndepartează excesul tegumentar și se întinde pielea restantă. Operația dureeză 2-3 ore. Recupererea este asemănătoare celei de lifting clasic, doar că este mai rapidă.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te