Liftingul corporal

Slim woman body with the arrows on it, isolated on white, copyspaceConturarea corporală: este un termen larg, care include mai multe tipuri de intervenții chirurgicale: lipoaspirația, liftingul corporal, abdominoplastia, micșorarea sau mărirea sânilor.

Prin operațiile de lifting corporal se realizează îndepărtarea excesului de piele flască și remodelarea conturului.
Prin liftingul corporal nu se îndepărtează grăsimea, aceasta putându-se îndepărta prin liposucție. Însă pentru efectuarea unei liposucții este necesar ca pielea să fie întinsă, de aceea, recomandăm mai întâi liftingul corporal și apoi liposucția.
Procedeele de lifting corporal sunt indicate persoanelor stabile din punct de vedere al greutății. Dacă urmăriți să aveți o sarcină, atunci intervenția de lifting trebuie amânata până la 9-12 luni după naștere.
Liftingul corporal se aplică și persoanele aflate după intervenții de chirurgie bariatrică (chirurgia obezității). Această intervenție se realizează de regulă la minim 18 luni după chirurgia bariatrică, timp necesar stabilizării greutății dar și întinderii normale a pielii.
Liftingul corporal poate fi:
• total
• pe anumite zone ale corpului:
-abdominal (în special după scăderea masivă în greutate)
-fesier
-liftingul coapselor
-liftingul brațelor
Candidații ideali pentru această procedură sunt persoanele cu exces de tegument flasc după scăderea masivă în greutate, nefumători și în stare bună de sănătate.
Rezultatul definitiv este vizibil la câteva luni de la intervenție. Noul contur corporal este relativ permanent atâta timp cât vă mențineți greutatea constantă.
Liftingul corporal poate fi realizat și cu EXILIS ELITE BTL, un aparat cu radiofrecvență și unde acustice, care întinde pielea prin acțiunea directă asupra fibrelor de colagen și elastină.

asian woman checking her upper arm

Pregătirea preoperatorie:

Nu sunt necesare investigații speciale pentru această intervenție chirurgicală. Se vor recolta analizele uzuale, implicit timpii de coagulare și sângerare, și o echografie de perete abdominal, în cazul intervențiilor chirurgicale pe abdomen, mai ales cele care se extind cu abdominoplastii. Fotografiile preoperatorii sunt absolut necesare. Pacientul va fi informat despre viitoarele cicatrici ce vor rămâne după intervenția chirurgicală.
Vor fi întrerupte medicamentele anticoagulante cu minim 7 zile înaintea intervenției.
Contraindicații:
-pacienții care dezvoltă cicatrici hipertrofice au contraindicație pentru această procedură
-pacienții imunotarați, cu boli de colagen sau instabili emoțional
-pacienții care se expun în mod prelungit la soare trebuie informați de riscul hiperpigmentării cicatricilor
Intervenția chirurgicală:
Tehnicile chirurgicale de lifting corporal necesită practicarea de incizii, de cele mai multe ori extinse, a căror formă și lungime depind de cantitatea și localizarea excesului tegumentar care se dorește a fi îndepărtat.
Intervenția chirurgicală se realizează de cele mai multe ori cu anestezie generală. Durata intervenției variază între 3-6 ore, în funcție de surplusul de piele ce trebuie excizat. Pot fi necesare montarea unor tuburi de dren.
Concomitent cu operatiile de lifting corporal pot fi efectuate și alte intervenții de modelare corporală, precum lipoaspirația, abdominoplastia, ridicarea sânilor, etc.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Recuperarea postoperatorie:
Postoperator, va trebui să purtați corsete elastice, cu scopul relaxării cicatricilor operatorii și a reducerii edemului postoperator. Postoperator, veți simți o durere, variabilă ca intensitate în funcție de amploarea intervenției, care va fi însoțită de edem. Aceste simptome vor fi calmate cu antialgice și vor dispărea în următoarele zile. Se vor administra antialgice, antiinflamatorii și antibiotice.
Vor fi evitate pozițiile și mișcările care pun în tensiune musculatura și suturile din zona operată. Reluarea activităților fizice ușoare se poate face la cteva zile postoperator. Firele de sutură se scot la 10-14 zile postoperator. Vindecarea cicatricilor se face în medie în trei luni. Timp de un an trebuie să evitați expunerile la soare datorită riscului de hiperpigmentare a cicatricilor.
Mobilizarea precoce este foarte importantă, la fel ca și exercițiile fizice după perioada de recuperare postoperatorie.
Complicațiile posibile:
Complicațiile posibile sunt cele uzuale, reprezentate de hemoragie, infecții, acumularea de fluide (hematoame, seroame), necroze tegumentare, iregularități ale conturului corpului, amorțeli în regiunea operată. Senzația locală de amorțeală și tensiune se ameliorează în urmatoarele luni. Complicația cea mai de temut alături de infecții o reprezintă cicatrizarea vicioasă; aceasta nu poate fi prevazută și nici prevenită.