Lifting nechirurgical cu fire (lifting de weekend) “Prime lifting”

cang-da-mat-khong-can-phau-thuat-3

Odată cu înaintarea în vârstă pielea suferă un proces de îmbătrinire la nivel facial unde se constată apariţia ridurilor şi adâncirea lor progresivă, căderea pleoapelor şi sprâncenelor, ptoza obrajilor şi apariţia unor pliuri inestetice la nivelul gâtului.
Acest lifting nechirurgical poate corecta toate aceste inestetisme, dar trebuie menţionat că are limitele sale. Este soluţia ideală pentru refacerea fermităţii pomeţilor, ajustarea liniei mandibulare, ridicarea sprâncenelor, corecţia ridurilor adânci. O ptoză facială marcată, contraindică însă folosirea acestui procedeu datorită surplusului de piele existent.
Procedura “Prime Lifting” – constă în injectarea intradermică de fire bioabsorbabile din PDS (polydioxanonă), în scopul corectării modificărilor determinate de vârstă. Firele sunt biocompatibile şi biodegradabile. Biodegradarea firelor determină declanşarea unei neocolagenoze, cu producerea de noi fibre de colagen, dar fără afectarea microcirculaţiei în zona respectivă (fără formarea unei fibroze dense ca în cazul firelor cu diametrul mare şi nebiodegradabile).
Efectul devine vizibil imediat şi este cumulativ, cu o evoluţie maximă în 3-4 săptămâni, timp în care se stimulează formarea de colagen nou în jurul firelor. La 180-240 zile de la procedură firele se biodegradează complet, în zona respectivă rămânând o de carcasă de neocolagen, care va persista 18-24 luni. Liftingul cu fire se poate repeta în aceeaşi zonă după minim 6 luni.
Procedura este compatibilă cu alte proceduri şi presupune o perioadă minimă de recuperare de 1-3 zile, interval în care pot apare dureri locale, senzaţie de disconfort. Efectul persistă 1,5-2 ani.
Lifting-ul cu fire de suspensie se adresează persoanelor cu vârsta între 35-45 de ani, (deopotrivă femeilor şi bărbaţilor), precum şi pacienţilor cu lifting chirurgical.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Principalele indicaţii sunt:
– modelarea conturului facial
– corectarea ridurilor din zone delicate cum ar fi: periorbitală, periorală, gât, decolteu, pleoapa inferioară, glabelă, periauriculară, laba găştii
– corecţia ptozei gravitaţionale a obrajilor şi pomeţilor (lifting facial).

download
Contraindicaţiile generale sunt:
-boli autoimune şi colagenoze,
-prezenţa unui proces inflamator sau infecţie cutanată, prezenţa acneei, herpes
-stări febrile
-prezenţa produselor permanente în zona tratată,
-predispunere la formarea de cicatrici,
-sarcina şi alaptarea (imunitate scăzută).
-tumori maligne
Reacţii adverse posibile: edem moderat şi eritem (roşeaţă) la locul injectării, durere moderată la locul injectării, hematom care se poate resorbi la câteva zile, firele pot migra, determinând asimetrii faciale, persistenţa unui traiect albăstrui subcutanat 2-6 luni.
După procedură trebuie să evitaţi sauna, solarul, piscină, băi fierbinţi şi efortul fizic timp de o săptămână, să nu masaţi zona respectivă minim o lună, nu se administrează antiinflamatorii şi anticoagulante o săptpmână, şi se impune folosirea unei măşti faciale de susţinere 21 de zile.
Această tehnică de reîntinerire facială poate fi asociată cu alte proceduri estetice cum ar fi: corectarea ridurilor prin injectarea unor substanţe de umplere a acestora, peeling chimic pentru îmbunătăţirea aspectului pielii, lipoaspiraţie, blefaroplastie, injectarea de grăsime, mezoterapie facială , injectarea de toxinăbotulinică, terapia vampir.

Screen-Shot-2015-01-07-at-7.55.22-pm