Implantele gambiere

Gambe donna su letto nude femminili

Mărirea gambelor cu implante siliconice este o procedură chirurgicală prin care se mărește volumul gambelor. Implantele se introduc îndeosebi în porțiunea internă a gambelor, corectând aspectul de gambe „în paranteză”. Intervenția poate fi folosită atât în scop estetic, cât și în scop reconstructiv, după traumatisme sau unele afecțiuni care au condus la o atrofie marcată a musculaturii gambiere. Pot fi plasate unul sau două implanturi, fără a afecta funcția motorie a gambei.
Există și cazuri în care musculatura gambei este insuficient dezvoltată. Cauzele nedezvoltarii musculaturii gambiere pot fi congenitale (paralizie cerebrală, sechele după spina bifidă) sau dobândite în urma unor afecțiuni (poliomielită, sclerodermia, traumatisme ale gambelor, afecțiuni neurologice).
Indicațiile:
• paciente cu gambe subțiri
• paciente care au o asimetrie mare între gambe
• atrofie musculară unilaterală sau bilaterală
• deformări ale genunchiului,
• deformări ale gleznei sau labei piciorului
• cicatrici vicioase
• deficiențe neurologice.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Contraindicațiile:
• defecte de acoperire tegumentară (grefe de piele integrate anterior intervenției)
• cicatrici locale (pot influența vindecarea prin deficit de vascularizație).
• boli sistemice grave
• boli neurologice degenerative
Pregătirea preoperatorie:
Nu implică pregătiri deosebite, doar recoltarea analizelor uzuale. Cu minim 7 zile înaintea intervenției se va opri administrarea de medicamente anticoagulante, derivatele care conțin acid acetilsalicilic, ibuprofenul, vitamina E, gingko biloba, contraceptive orale (toate acestea cresc riscul de sângerare). Cu 6 ore înaintea intervenției, nu consumați alimente sau lichide!
Consultul preanestezic este obligatoriu, la fel ca și anamneză amănunțită a pacientei.
Rezultatele depind și de textura pielii.
Se vor alege tipurile de implant.
Se fac anumite măsurători ale gambelor, pentru a determina mărimea și forma implantului necesar; de cele mai multe ori se folosesc implante de aceleași dimensiuni.
Intervenția chirurgicală:
Intervenția se realizează sub anestezie generală sau rahidiană. Spitalizarea este de 24 de ore. Incizia se face în pliul popliteu natural , situat în spatele genunchiului, de aproximativ 3-4 cm. Implantul este plasat în compartimentul posterior medial al gambei, deasupra mușchilor și sub fascie. Se descoperă fascia profundă a gambei și se face un buzunar subfascial; limitele buzunarului nu trebuie să depășească linia mediană a gambei, pentru a nu leza vena safenă și nervul sural, iar in medial să nu depășească septul fasciocutanat medial, resoectiv la 5 cm sub linia poplitee. Dacă este necesar și un al doilea implant, acesta se plasează în compartimentul lateral posterior al gambei, tot subfascial, dar de dimensiune mai mică. După introducerea implantului se repară fascia și planurile superficiale, și se aplică un pansament în zona poplitee (nu circular).
Recuperarea postoperatorie:
Postoperator, în primele 12 ore, pacientul va sta la pat. Durerea postoperatorie este sub formă de febră musculară, ușor de controlat cu analgezice ușoare. Se administrează antibiotice cu spectru larg, antialgice și antiinflamatoare. Pacienta poate merge de a doua zi, dar cu încălțăminte lejeră și fără tocuri. Pansamentul se schimba zilnic. Firele de sutură se scot la 14 zile. Activitățile fizice intense se pot efectua după o lună.
Complicațiile posibile:
Sunt reprezentate de complicațiile uzuale: edem, echimoze, hematom, serom, senzație de amorțeală, dehiscența plăgii (apare pe gambele cu multiple operații, cu cicatrici vicioase sau cu probleme de vascularizație locală), cicatrizare vicioasă. Tulburările de sensibilitate cutanată pot persista și o lună. Edemul poate fi limitat prin ridicarea membrelor inferioare la 45°.
O complicație rară dar de temur o reprezintă sindromul de compartiment (tensiunea exagerată în loja musculară a gambei). Această complicație poate apare atunci când se aplică un bandaj prea compresiv, când se introduc implante prea mari sau când se formează hematoame sau seroame. În aceste cazuri tratamentul este de urgență și impune deschiderea lojei gambiere cu eliminarea tensiunii.