Drenaj limfatic chimic

laure

Circulația limfatică este o circulație ajutătoare a circulației venoase. Limfa curăță de toxine, microbi, produse chimice, etc, ceea ce sistemul venos nu poate recupera și care stagnează. În cazul în care sunt prea multe toxine, apa este redistribuită.
Deoarece, atât circulația venoasă cât și cea limfatic, nu au un sistem de pompare similar cu cel arterial (inima), deseori este deficitară la nivelul circulației, provocând tulburări circulatorii limfatice locale și generale. Circulația limfatică este încetinită atunci când nu respirăm corect, când suntem stresați, când există o lipsă de exerciții fizice, oboseală, consum de alcool sau tutun, exces de consum de grăsimi. Anumite produse chimice ce există în alimente, precum coloranții sau conservanții, duc la încetinirea drenajului limfatic.
Circulația limfatică este de două tipuri:
• Superficială, când limfa circulă chiar sub piele și vasele limfatice sunt extrem de fragile, caz în care masajul limfatic trebuie să fie extrem de delicat
• Profundă, printre mușchi.
Care sunt efectele drenajului limfatic?
Pentru corp: combate stresul, senzația de oboseală, accelerează circulația limfatică și venoasă, scade retenția de apă, combate vergeturile și foarte important combate celulita, îndeosebi celulita edematoasă, a cărui mecanism principal de apariție îl constituie tocmai tulburarea circulației limfatice. Este excelent și pe timpul îngrijirilor post-operatorii și după liposucție.
Pentru față: are efect tonifiant, ajută la regenerarea celulelor, atenuarea ridurilor, atenuarea cearcănelor. Este un lifting natural. Oferă un ten luminos și o piele hidratată.
Există în principal trei tipuri de drenaj limfatic:
• drenaj limfatic mecanic
• drenaj limfatic chimic
• drenaj limfatic manual (masaj)

Drenajul limfatic chimic constă în injectarea unor substanțe chimice, în piele, pe traiectul unor vase limfatice colectoare principale, cu rolul de a accelera drenajul limfatic și astfel de a scădea retenția de apă și de a elimina produși toxici sau rezultanți ai proceselor de lipoliză.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te