Corecție areole și mameloane

Woman breast marked out for cosmetic surgery.

Complexul areolo-mamelonar poate prezenta diferite anomalii care la rândul lor pot crea complexe psihice pentru femei. Chirurgia de corecţie a areolelor şi mameloanelor vizează mameloanele ombilicate şi mărite şi areolele prea extinse sau voluminoase. Aceste modificări pot fi genetice sau secundare alăptării. Corecţiile la nivelul mamelonului şi areolei nu necesită internare.
Se vor efectua fotografii preoperatorii și la final postoperatorii.

Corecţia mamelonului ombilicat:
Operația de corecție a mamelonului ombilicat are indicație atât pe cazurile determinate genetic cât și pe cele apărute în urma alăptării. Gradul de ombilicare este diferit de la pacientă la pacientă. Intervenţia se realizează sub anestezie locală, și durează 1-2 ore. Nu necesită internare. Intervenția constă în:
– realizarea unei mici incizii în vârful mamelonului, cu eliberarea mamelonului
– întinderea ţesutului fibros din interiorul mamelonului, cu protejarea canalelor galactofore
– așezarea mamelonului într-o poziție normală, proeminentă,
– trecerea unor fire de sutură speciale în interiorul mamelonului
– realizarea unei suturi în jurul bazei mamelonului, pentru ca acesta să îşi poată păstra poziţia proeminentă
Pacientele își pot relua activităţile curente după 1-2 zile.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Miscşorarea mamelonului:
Mameloanele mărite de volum pot fi și ele genetice sau dobândite în urma alăptării. Intervenția durează 1-2 ore, se realizează sub anestezie locală și nu necesită internare. Reducerea dimensiunii mamelonului se poate realiza şi în combinaţie cu alte intervenții estetice pe sân: augmentare mamară, reducţie mamară sau mastopexie. În funcție de ceea ce vă doriți, mamelonul poate fi redus în lungime, lățime sau ambele.
Reducerea lungimii mamelonului: se realizează prin eliminarea vârfului mamelonului. După excizia vârfului mamelonului pielea este suturată. Uneori pielea de la nivelul vârfului mamelonului este suturată de baza mamelonului, pentru a reduce lungimea acestuia, această tehnică depinde însă de grosimea mamelonului.
Reducerea lăţimii mamelonului: se realizează prin excizia unei porțiuni din suprafața acestuia.
Pacientele își pot relua activităţile curente după 1-2 zile.

Micșorarea areolelor mărite:
Areolele mărite, în mod similar mamelonului pot fi genetice sau dobândite în urma alăptării. Operaţia se efectuează sub anestezie locală, durează 1-2 ore, nu necesită internare și constă în eliminarea unei porțiuni din areolă, fie printr-o incizie de-a lungul marginii inferioare a areolei, fie printr-o incizie în jurul bazei mamelonului.
În cazul areolelor foarte mărite se va practica o incizie verticală, care începe de la mamelon şi continuă de jur împrejurul areolei, după care se va exciza țesutul areolar în exces și se va fixa areola rămasă cu ajutorul unui fir de sutură.

Pregătirea preoperatorie:
Preoperator vor fi efectuate analizele uzuale, prescrise de medic. Ecografia mamară este opțională. Cu 7-10 zile înaintea intervenției chirurgicale se va opri administrarea de anticoagulante. Cu două săptămâni înaintea intervenției chirurgicale se va opri fumatul.

poza-4

Recuperare postoperatorie:
Recuperarea este rapidă și de regulă fără nici un fel de manifestări clinice. Pacienta poate resimți un disconfort local, senzație de usturime sau mâncărime. Poate apare un ușor edem local sau echimoze, care se vor resorbi în primele 3-5 zile după operație.

Complicații postoperatorii posibile: sunt foarte rare fiind reprezentate de hematoame mici, seroame, infecții localizate, granulom, mici asimetrii între cei doi sâni, denivelări sau cicatrizare vicioasă.
Procedeele asociate:
• lifting cu fire
• augmentare mamară cu implante
• mastopexie (ridicare sâni)
• mamoreducție (micșorare sâni)
• radiofrecvența monopolară continuă Exilis Elite, pentru strângerea pielii în exces
• radiofrecvența multipolară fracționată, pentru estomparea cicatricilor.