Augmentarea mamară cu grăsime proprie (Lipofillingul mamar)

fun-boobs

Lipofilling-ul mamar reprezintă mărirea sânilor. Intervenția presupune de fapt doi timpi operatori: liposucția din anumite zone ale corpului și injectarea de grăsime în sâni. Această procedură este de fapt o tehnică de liposculptură, având avantajul că realizează în același timp operator și liposucția unor zone cu grăsime în exces (abdomen, coapse, flancuri, etc), precum și mărirea de volum a sânilor cu proprie grăsime, fără risc de respingere a implantelor sau de contracție capsulară. Augmentarea sânilor cu grăsime poate mări volumul sânilor până la un anumit punct și este în strânsă corelație cu cantitatea de țesut adipos ce poate fi lipoaspirată. Dacă pacienta este slabă și nu are grăsime în exces, sau aspirarea unei cantități de grăsime ar duce la asimetrii, atunci singura soluție de mărire a sânilor o reprezintă implantele cu silicon.
Astfel, indicațiile acestei intervenții sunt reprezentate de pacientele cu:

-țesut adipos excesiv în anumite zone
-sâni mici sau asimetrici
-sâni lăsați (ptozați – ptoza de gradul I)
-reconstrucție mamară după amputații de sâni
-starea de sănătate permisivă pentru o astfel de intervenție
-defecte reziduale mici după biopsii, sectorectomie sau reconstrucție cu lambou;
-sâni tuberoși;
-sindrom Poland;
-corecția pectus escavatum;
-margini vizibile ale implantului mamar, contractură capsulară evidentă;
-mascarea unui stern prea vizibil sau deformat,
-crearea armonioasă a decolteului,
-creșterea volumului mamar.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Grasimea prelevată și introdusă în sâni păstrează memoria zonei de unde a fost extrasă, astfel că volumul sănilor este posibil să fluctueze cu greutatea corpului. Trebuie să rețineți că și în cazul în care veți slăbi foarte mult, sânii rămân măriți de volum cu 50-70% fața de forma inițială.
Pregătirea preoperatorie:
Intervenția se realizează cu anestezie generală, cu spitalizare între 1-5 zile, cu mențiunea că spitalizarea se poate prelungi în cazul apariției unor complicații. Durata intervenției este de 1-2 ore.

vokz891ods

Indicații preoperatorii:
– întreruperea medicației anti-inflamatoare cu cel puțin 10 zile înaintea intervenției chirurgicale
– întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare.
Se vor efectua fotografii preoperatorii și la final postoperatorii.
Intervenția chirurgicală:
Intervenția durează 1-4 ore și se realizează sub anestezie generală. Spitalizarea este de 1-2 zile.
Prima etapă din procedura de augmentare mamară cu grăsime proprie constă în liposucția grăsimii din zonele cu depozite de grăsime. Această liposucție trebuie să fie de fapt o conturare corporală și să nu lase în urmă asimetrii.
Cea de- a doua etapă constă în centrifugarea grăsimii și injectarea ei la nivelul sânului. Această injectare se face prin niște incizii foarte mici, cu ajutorul unor canule speciale. Cicatricile vor fi suturate cu câte un fir la sfârșit.
Cantitatea de grăsime introdusă variază în fucție de particularitatea cazului: de la 50-80cc până la 250-400cc.

l2 340 px

Recuperarea postoperatorie:
Postoperator, pacientul va resimți un disconfort manifestat prin durere locală de mică intensitate, edem și echimoze locale. În primele zile după intervenție zonele tratate vor fi edemațiate; edemul se va reduce la 10-14 zile după operație.
Se vor administra antibiotice, antiinflamatoare și calmante câteva zile după operație.
Mobilizarea se face imediat după operație, la indicația medicului anestezist. Reluarea exercițiilor fizice se poate face după aproximativ 3 săptămâni. Începând cu a 3 a zi postoperator puteți face duș. Firele sunt îndepărtate la 10-14 zile după operație. Cicatricile nu trebuie expuse la soare timp de 1 an după operație (risc de hiperpigmentare). Pentru o cicatrizare mai bună și mai estetică vă recomandăm folosirea unor plasturi cu silicon sau a cremelor cu vitamina E și A (vor înmuia cicatricea).

3041

Complicațiile postoperatorii posibile:
• hematomul: reprezintă o acumulare de sânge în urma unor tulburări de coagulare sau a hemostazei ineficiente. Tratamentul constă în evacuarea hematomului. Rar necesită reintervenție pentru efectuarea hemostazei.
• seromul: reprezintă o acumulare de plasmă la locul intervenției; se resoarbe spontam sau se evacuează
• sângerarea plăgii: constă în sângerarea plăgii după efectuarea suturii. Simplă compresiune și aplicare de gheață rezolvă de regulă problema. La nevoie se poate reinterveni pentru efectuarea hemostazei.
• infecția: reprezintă o complicație de temut, care necesită deschiderea plăgii. Profilactic se poate administra antibiotice cu spectru larg pe cale orală.
• granulomul: reprezintă o reacție de rejet a corpului față de materialul de sutură, manifestată prin apariția unor mici tumorete. În aceste cazuri trebuie extras firul de sutură.
• dezunirea plăgii: este o complicație rară, care apare la pacienții cu diabet zaharat, pacienții imunotarați, în cazul unei suturi incorecte sau în cazul în care plaga este în tensiune (dacă s-a extirpat și piele). Rezolvarea constă în excizia marginilor și resutura.
• cicatrizarea vicioasă: este o complicație foarte rară, imprevizibilă, care nu poate fi prevăzută și nici tratată. Constă în vindecarea plăgii cu o cicatrice largă, proeminentă adesea, roșie, adesea însoțită de mâncărimi (cicatrice hipertrofică sau cheloidă).
• mici asimetrii între sâni/mameloane
• amorțeală la nivelul areolei: apare în mod curent fiind reversibilă în circa 6 luni postoperator până la 1 an
• denivelări/depresiuni la nivelul areolei/sânului, care pot fi:
-statice: sunt vizibile când mușchiul pectoral este relaxat
-dinamice: sunt vizibile când mușchiul pectoral este contractat sau când pacientul ridică brațul.
• noduli, calcificări.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Procedeele asociate:
• lipofillingul: postoperator poate fi uneori necesară ajustarea regiunii pectorale, dacă rămâne zona escavată; în aceste cazuri se poate realiza umplere cu grăsime proprie
• radiofrecvența monopolară continuă Exilis Elite, pentru strângerea pielii în exces
• radiofrecvența multipolară fracționată, pentru estomparea cicatricilor.

images