Abdominoplastia

tummy-tuck-brisbane-flat-stoamch-abdominoplasty-clinic-brisbanetummy-tuck1Abdominoplastia este operația prin care se îndepărtează pielea și grăsimea în exces de la nivelul abdomenului. Spre deosebire de lipoaspirație care îndepărtează doar grăsimea în exces, abdominoplastia înlătură atât grăsimea cât și pielea.
Abdominoplastia este o metodă de conturare a corpului și NU o metodă de a slăbi!
Pacienții pot fi atât bărbați, cât și femei, cu o condiție fizică bună și fără boli majore.
Rezultatele operației de abdominoplastie sunt de lungă durată atâta timp cât pacienta nu are fluctuații în greutate mari. În cazul unor variații mari de greutate, pielea se va lăsa din nou, mușchii își vor pierde tonicitatea, caz în care operația trebuie refăcută.
Indicațiile:
-femeile care au născut și care prezintă pielea și mușchii lăsați, cu numeroase vergeturi,
-pacienții obezi care au slăbit foarte mult, în scopul de a îndepărta pielea în plus rezultată în urma slăbirii.
-pacientele la care alte proceduri de slăbire nu au avut rezultate

dicker Bauch
Contraindicațiile:
Pacientele care intenționează o sarcină în intervalul de timp următor
Tipurile de abdominoplastie:
Abdominoplastia clasică: constă în realizarea unei incizii orizontale de la o spină iliacă la cealaltă, completată cu o incizie în jurul ombilicului; în aceste cazuri ombilicul (buricul) este practic decupat și repoziționat. Această operație se poate asocia cu lipoaspirația.
Miniabdominoplastia: constă în realizarea unei incizii orizontale mai scurte decât în cazul abdominoplastiei clasice, fără mutarea ombilicului. Această operație permite îndepărtarea doar a pielii și a grăsimii în exces de sub ombilic. Prezintă avantajul unei recuperări mult mai rapide.
Abdominoplastia extinsă: este o abdominoplastie clasică lărgită, în care inciziile sunt prelungite lateral de o parte și de alta a taliei pentru a permite îndepărtarea excesului de piele și grăsime de la nivelul șoldurilor.
Abdominoplastia circumferențială: constă în realizarea unei incizii de jur împrejurul taliei, permițând îndepărtarea pielii și grăsimii de la nivelul abdomenului, șoldurilor, feselor și coapselor. Se folosește îndeosebi după intervențiile de chirurgie bariatrică.

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Pregătirea preoperatorie:
Pregătirea preoperatorie este extrem de importantă în cazul abdominopastiei. Pentru aceasta pacienta trebuie să respecte indicațiile și prescripțiile medicale, care sunt:
– pierderea în greutate prin diferite metode înainte de operație, pacienții ideali pentru această operație trebuie să fie cât mai aproape de greutatea ideală
– menținerea unei greutăți constante în ultimele 6 luni de dinaintea operației
– folosirea unei diete sănătoase înainte de operație
– oprirea fumatului cu minim 2 săptămâni înainte de operație; nicotina scade cantitatea de oxigen din sânge și produce vasoconstricție, determinând întârzierea perioadei de recuperare. Totodată presupune creșterea riscului de complicații postoperatorii
– întreruperea medicației cu 10-14 zile înaintea operației: anticoagulante (vitamina E, aspirina, etc), anticoncepționalele, unii hormoni.
Intervenția chirurgicală:
Operația durează între 2-5 ore și se face de obicei sub anestezie generală, pentru a permite o bună relaxare a musculaturii abdominale. Incizia depinde de tipul de abdominoplastie efectuată.
Pielea împreună cu țesutul adipos sunt decolate de pe peretele abdominal până la nivelul coastelor, după care este întinsă și surplusul este excizat. În cazul laxității mușchilor drepți abdominali, se va practica apropierea acestora cu fire de sutură. Sutura pielii se face în mai multe starturi, cu fire diferite. Pentru evitarea formării unor colecții seroase sau sanguinolente se montează drenuri. care sunt îndepărtate după câteva zile. Firele se scot la 14 zile.

551fdf86e666fcff054382b2830057e0
Recuperarea postoperatorie:
Postoperator zona operată va fi pansată și se va purta o burtieră timp de minim 4 săptămâni. Operația de abdominoplastie este una amplă, și presupune și o perioadă de recuperare mai lungă. Durata de spitalizare este de 2-4 zile. Postoperator vor apare edemul local și durerea, care vor fi controlate medicamentos. Mobilizarea se face de a doua zi după operație, pentru a preveni formarea și acumularea de cheaguri. În primele 4-5 zile postoperator, mersul se va face cu corpul aplecat la 45 grade, urmând ca în următoarele zile să se îndrepte progresiv. Astfel se evită tensiunea asupra plăgilor și riscul dezunirii plăgilor. După o săptămână de la operație pot fi efectuate exerciții fizice ușoare. Activitatea fizica mai intensă poate fi reluată numai după minim șase săptămâni de la operație. Se vor evita alimentele care balonează, timp de 2-3 săptămâni după operație.
Cicatricile vor fi roșii și tari în primele 2-3 luni, după care se vor înmuia progresiv. Timp de 1 an după operație trebuie să evitați expunerile la soare datorită riscului de hiperpigmentare a cicatricii. Pentru o cicatrizare mai rapidă și mai estetică se pot folosi plasturi cu silicon, radiofrecvență etc. evitați fumatul în primele luni după operație deoarece duce la apariția unor cicatrici atrofice.

Tips For A Speedy Tummy Tuck Recovery

PROGRAMEAZA UN CONSULT GRATUIT

Programeaza-te

Complicațiile posibile:
Operația de abdominoplastie este cea mai mare intervenție din chirurgia estetică, fiind marcată postoperator de edem, echimoze și durere locală. Acestea nu sunt considerate complicații, ele făcând parte din evoluția normală postoperatorie. Pentru diminuarea edemului se va purta burtiera specială.
Complicațiile posibile sunt cele uzuale, reprezentate de hemoragie, infecții, acumularea de fluide (hematoame, seroame), necroze tegumentare, iregularități ale conturului corpului, amorțeli în regiunea operată. Senzația locală de amorțeală și tensiune se ameliorează în următoarele luni. Complicația cea mai de temut alături de infecții o reprezintă cicatrizarea vicioasă; aceasta nu poate fi prevazută și nici prevenită. Necrozele pielii apar în cazurile în care pielea a fost suturată sub tensiune și în cazul unor boli asociate. O complicație de temut o reprezintă apariția trombilor (cheaguri de sânge) și a emboliilor (migrarea cheagurilor de sânge). Riscul tromboembolismului este prezent la orice intervenție chirurgicală și crește cu atât mai mult cu cât operația este mai lungă, riscul fiind crescut de antecedente personale patologice (boli cardiovasculare, diabet). De asemenea anticoncepționalele, medicația hormonală precum și vârsta peste 45 ani cresc riscul de trombo-embolism. Prevenirea tromboembolismului se face prin administrarea de anticoagulante, în anumiți parametri de coagulare, astfel încât să nu crească riscul de hemoragie intra sau postoperatorie.